Zimske vejice na Slapu

V nedeljo, 14. januarja 2018, bo takoj po sveti maši (maša se začne ob 08:30) skupina Zimske vejice organizirala delavnico prepoznavanja drevesnih in grmovnih vrst na Slapu. Delavnica bo izvedena v okviru projekta, katerega namen je navdušiti posameznike vseh starosti za raziskovanje biotske raznovrstnosti v njihovem domačem okolju. Z delom bomo končali najkasneje do 11. ure.

Drevesne vrste bomo spoznavali s pomočjo interaktivnega določevalnega ključa za določanje pogostejših drevesnih in grmovnih vrst na območju Vipavske doline in Trnovskega gozda. Pri delu bomo uporabljali tablične računalnike.

V primeru lepega vremena, se bomo sprehodili po Slapu. V primeru slabega vremena, bomo delavnico izvedli v stari šoli. Z vami bomo Tadej Kobal s Slapa, Urška Kompara iz Ajdovščine in Kristina ter Katarina Novak s Ceste.

Več o projektu si lahko preberete na predstavitveni spletni strani www.zimskevejice.si. Na tej spletni strani si lahko tudi ogledate projektno nalogo ali ključ, ki ga bomo uporabljali na delavnici.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Ekipa Zimske vejice