Vino Marc

VINO MARC, Srečko Marc, Slap 24 , VIPAVA, SLOVENIJA

 

Vipavska dolina…..Ko jo enkrat okusiš, se vračaš k njej…

Rojen v dolini…. ostajaš v njej….

Odseljen jo sanjaš…Zemeljski raj!

To je naša dolina. Pridi popotnik, napij se lepote…

 

Družinska kmetija Marc ima svoje vinograde na čudovitih sončnih legah vasi Slap. Ta slikovita vinorodna vasica leži JZ od Vipave, ki je središče zgornje Vipavske doline. Vas je poznana kot ” vas z največ zelena na svetu“, zato mu tudi mi posvečamo posebno pozornost in s ponosom rečemo :  Pri nas je Zelen doma.

Gradimo na tradiciji in kvaliteti naših vin, posebno Zelena, kar dokazujejo številna priznanja na domačih ocenjevanjih, pa tudi v tujini. Z našimi proizvodi vam želimo približati potencial, ki ga skriva  avtohtona sorta Zelen.

Pikolit smo pripravili kot desertno vino iz sušenega grozdja Zelen, naš vrhunski Zelen odlikuje sortno značilna aroma in polnost okusa. Vino je primerno za posebne priložnosti. V naši ponudbi je tudi  vrhunska penina iz Zelena, pripravljena po klasični metodi.

Tudi vsem ostalim vinom, ki zorijo v naši kleti, posvečamo spoštljivo pozornost.

Najavljenim gostom nudimo voden ogled kleti in degustacijo naših vrhunskih in kakovostnih vin. Tradicija in sodobnost se prepletata v jedeh in prostorih, kjer lahko sprejmemo do 40 gostov. Okrepčali se boste z domačimi suhomesnatimi izdelki in lokalnimi dobrotami, ki so jih pripravljale že naše stare mame.

Iz domačega sadja pripravljamo izvrstne likerje in marmelade.

Posebno mesto v naši kleti posvečamo Vinjaku, ki že od leta 2002 zori v hrastovi sodčkih. Ponudili vam ga bomo kot aperitiv ali zaključek našega snidenja…

Dobrodošli v naš kraj, obsijan s soncem, prevetren z burjo in obdarjen z mnogimi lepotami.

 KONTAKT:

Srečko Marc, Slap 24, 5271 Vipava

Tel. št.: 041 698 566 Srečko

                 040 591 619 Roman

e-mail: marc.srecko@gmail.com