Hiša vin Rondič

Našo hišo vin lahko najdete na Slapu, ob vaškem placu tega gručastega naselja, v Vipavski dolini. Vinogradništvo in vinarstvo je v naši hiši doma že več kot štiri generacije.

Živimo v obnovljeni, več kot 250 let stari, tipični vipavski hiši, pod »borjačem« pa imamo veliko sodobno klet, ki nam omogoča, da tisto, kar nam trta ponudi, z ljubeznijo delimo naprej.

 

Našo bogato tradicijo dokazuje tudi to, da smo našli nad hramom najstarejši ohranjen primer knjige Matije Vertovca, Vinoreja iz leta 1844. Posebna je pa zato, ker je edina v katero je Matija Vertovec napisal osebno posvetilo. Ta knjiga je pomemben spomenik v literaturi, saj predstavlja prvo delo v slovenskem jeziku, namenjeno vinogadnikom in vinarjem.

V sodobni kleti, ki smo jo zgradili leta 2003, prevladujejo bela vina. Pinela, Rebula, Malvazija, Beli pinot, Sauvignon, Rumeni muškat. Pri rdečih vinih pa največ pozornosti namenjamo sortama Cabernet Sauvignon ter Merlot. Z našimi obiskovalci se najraje ustavimo v obokanem delu kleti in ob unikatni leseni mizi z domačim pršutom spijemo kozarček vrhunskega vina.

Pridružite se nam na prijetnem doživetju degustacije v naši novi degustacijski sobi, kjer bodo vina premišljeno dopolnile tudi domače kulinarične specialitete. Spoznali bomoposebnosti vipavskih vinskih sort, specifičnost našega vinorodnega okoliša in odkrili še marsikatero zanimivost, ki jo skrivamo.

Na degustacijah sprejmemo do 40 oseb, obvezna pa je predhodna rezervacija. Za vsa dodatna vprašanja in informacije smo na voljo tudi po telefonu.

KONTAKT:

Peter Rondič, Slap 48, 5271 Vipava

Tel: Peter 041 653 595, Matej 031 459 330

e-mail: info@rondic.si

Splet: www.rondic.si

Facebook: https://sl-si.facebook.com/hisavin.rondic