Posestvo Rouna

Posestvo Rouna je skoraj 1 km umaknjeno z vasi Slap – stoji na samem, obdano s samimi vinogradi. Iz vasi vas do posestva pripelje slikovita podeželska pot, ki je primerna tudi za krajši sprehod in rekreativno kolesarjenje.

Ime kmetije Rouna izhaja iz časov Avstro-Ogrske, ko so pod Marijo Terezijo na našem ozemlju popisovali zemljišča in se je prvič uvajal kataster.

 

Družinsko vodeno posestvo je poznano po veliki vinski kleti, svežih vinih, v zadnjem času pa tudi po Muškatni penini. Od belih vin poskusite avtohtoni zelen in pinelo, sveži sauvignon in dišeč rumeni muškat. Po posestvu poimenovana bela zvrst Rovnčan vas bo zapeljala s prijetno svežino in lahkotnim okusom. Vašo degustacijo boste nadaljevali z rdečimi vini – barbero merlot, cabernet sauvignon in refošk. V kleti si oglejte tudi star vodnjak – po domače »štirno«.

Na posestvu za svojih trenutnih 12 hektarjev vinogradov sami proizvedejo trsne cepljenke. Tako za kakovostno vino poskrbijo že na samem začetku.

Klet je po predhodnem dogovoru odprta tudi za večje skupine ljubiteljev vin.

Naša buteljčna vina so na voljo v več restavracijah in trgovinah. Poleg tega so vam nekatera vina na voljo tudi odprta v vinotočih širom Slovenije.

 

Kontakt:

Paulo Žorž, Slap 15, 5271 Vipava

Tel.št. 041 551 105 (Pavlo Žorž)

Mail: vinarstvo.rouna@gmail.com

Splet: www.vina-rouna.si