Petrič – vina s tradicijo

Predstavitev

Bogata družinska tradicija vinogradništva in vinarstva Petric se že od daljnega leta 1778 prenaša iz roda v rod. Od leta 1778 pa do sedaj je bilo v vinski kleti vsako leto vino. Na zacetku v manjših kolicinah, pred 15 leti pa se je moj oče Izidor Petrič zacel aktivno ukvarjati z vinogradništvom in vinarstvo. V naših vinogradih imamo posajenih 28.000 trt od tega kar sedem belih sort in štiri rdece sorte.

Dragocene stoletne izkušnje nadgrajujemo z uvajanjem sodobnih tehnologij, ki vodijo k vrhunski kakovosti vin. Tako sledimo tudi razvoju integrirane pridelave grozdja, ki pomeni okolju prijaznejše vinogradništvo.

Zavedamo se, da je kakovost vina v veliki meri odvisna od vzgoje in obremenitve vinske trte. Zavzemamo se za enošparonsko vzgojo, ki daje manjši pridelek vendar kvaliteta grozdja je mnogo boljša. Sledimo tudi razvoju novega okolju bolj prijaznega načina pridelave grozdja – sintegrirana pridelava. V naših kleteh imamo 8 vrst vina. Med njimi 2 avtohtoni vrsti: ZELEN in PINELA. 

Prepričano smo, da lahko z našo odlično ponudbo vin zadovoljimo tudi vaš izbran okus. Pokličite nas, z veseljem vam bomo postregli z dodatnimi informacijami, vabimo Vas tudi k obisku naše spletne strani www.vino-petric.com.

 

 

KONTAKT:

Urban Petrič, Slap 54a, 5271 Vipava

Tel.: +386 41 991 210
e-mail: vino.petric@gmail.com
Splet: www.vino-petric.com

Sprejemamo manjše in velike skupine do 80 oseb. Zaželjena predhodna najava.